11:00

Irsta IF

Referat: IFK Västerås - Irsta IF

Aprilvädret var på sin bästa sida idag när IFK avverkade dubbla träningsmatcher denna soliga men stundvis blåsiga söndag. Först ut mötte vi Irsta som hade satt ihop ett mycket konkurrenskraftigt lag vilket resulterade i en riktigt sevärd fotbollsmatch från vår sida av planen. En av instruktionerna till killarna var att vårda och kontrollera boll inom laget vilket naturligtvis inte är en lätt uppgift när man spelar sin första match för säsongen på gräs. Vi får dock vara klart nöjda över planens skick om man jämför med Rocklundaplanerna lite längre bort.

Killarna gör rakt igenom en bra match där vi väl kontrollerar situationen bortsett från en kortare period där vi blir lite långa pga ett för offensivt mittfältsspel. Bredd- och djupledsspelet funkar riktigt bra och vi skapar många fina inspel från kanterna från första till sista minut. Vi har också en bra variation i anfallsspelet genom flera fina instick och några bra crossbollar för att vända spelet under anfall. Försvarslinjen är riktigt stabil och rörlig under ledning av dagens kapten Johan. Vi fick se ett flertal riktigt vackra spelkombinationer varav en handfull resulterade i mål. Slutresultatet blev en välförtjänt seger med 5-1.